Other warehouses
Description
Wino pochodzi z austriackiego Carnuntum i jest wyprodukowane z odmiany Grüner Veltliner.
Winnica, która je uprawia, posiada certyfikat Demeter, co oznacza, że dba o ekologiczne praktyki i szanuje zrównoważone metody produkcji wina.
Fermentacja tego wina jobejmuje dwa etapy. Pierwsze 10-15 dni fermentacji odbywają się w otwartych kadziach o pojemności 2000 litrów, następnie przez kolejne 10-20 dni, fermentacja przenosi się do 450-litrowych amfor, które nadają winu wyjątkową strukturę i charakter. Kontakt ze skórkami trwa do 5 miesięcy.
Po zakończeniu fermentacji, wino poddawane jest dojrzewaniu do 8 miesięcy w amforach o pojemności 450-1000 litrów.
W zapachu tego wina można wyczuć intensywne aromaty pomarańczy, grejpfruta, jabłek i gruszek, które tworzą bogaty i owocowy bukiet. Dodatkowo, nuty mineralne nadają mu subtelny charakter i przyjemną świeżość.
Na podniebieniu wyraźna kwasowość wspierana jest akcentem mineralnym i owocowowym.
Winnica, która je uprawia, posiada certyfikat Demeter, co oznacza, że dba o ekologiczne praktyki i szanuje zrównoważone metody produkcji wina.
Fermentacja tego wina jobejmuje dwa etapy. Pierwsze 10-15 dni fermentacji odbywają się w otwartych kadziach o pojemności 2000 litrów, następnie przez kolejne 10-20 dni, fermentacja przenosi się do 450-litrowych amfor, które nadają winu wyjątkową strukturę i charakter. Kontakt ze skórkami trwa do 5 miesięcy.
Po zakończeniu fermentacji, wino poddawane jest dojrzewaniu do 8 miesięcy w amforach o pojemności 450-1000 litrów.
W zapachu tego wina można wyczuć intensywne aromaty pomarańczy, grejpfruta, jabłek i gruszek, które tworzą bogaty i owocowy bukiet. Dodatkowo, nuty mineralne nadają mu subtelny charakter i przyjemną świeżość.
Na podniebieniu wyraźna kwasowość wspierana jest akcentem mineralnym i owocowowym.